Na ovogodišnjem World Championship Cheese Contestu, koji se svake dvije godine održava u  SAD-u, saveznoj državi Wisconsin, Sirana Gligora ostvarila je prestižna priznanja.

Sirana Gligora na najprestižnijem natjecanju na tlu Sjeverne Amerike pobrala je dosad naviše nagrada - njih čak pet! Također, jedina je sirana iz Hrvatske koja je osvojila nagrade. WCCC natjecanje je ujedno i jedno od najpriznatijih u svijetu sireva. Na ovogodišnjem se natjecanju našlo više od 3.600 sireva, jogurta, maslaca i ostalih mliječnih proizvoda iz 26 zemalja u čak 132 kategorije, koje je ocjenjivalo 55 sudaca.

Nagrađeni su sljedeći sirevi: 

U klasi miješanih, aromatiziranih sireva:
Najbolji u klasi - Dinarski iz vinskog dropa
Druga nagrada - Žigljen iz maslinove komine

U kategoriji tvrdih ovčjih sireva:
Druga nagrada - Likotin

U kategoriji dimljenih sireva:
Treća nagrada - Kordunski sir

U kategoriji tvrdih aromatiziranih sireva:
Treća nagrada - Kolan iz vinskog dropa

Iz Sirane javljaju kako su oduševljeni rezultatom: "Ovo je prvo ovogodišnje natjecanje i nastavak prošlogodišnje "dobre berbe" nagrada u svijetu sireva! Radosti činjenica kako široj javnosti manje poznati sirevi poput prirodno dimljenog Kordunskog sira dobivaju priznanja, to je ujedno i potvrda kvalitete te veliko priznanje kreatorima ovih ideja. Naglašavamo kako su afinirani sirevi ponovno nagrađeni u Wisconsinu, pred dvije godine najbolji sir u svojoj klasi bio je Žigljen iz vinskog dropa, a ove godine je to Dinarski sir iz vinskog dropa!"

Čestitamo šampionu natjecanja siru Gruyère Fritzenhaus iz Švicarske kao i svim ostalim nagrađenim proizvođačima. Ponosni smo što smo u sirarskom svijetu i ovaj put uspješno predstavili Hrvatsku i otok Pag!