Švicarsk investicijski fond, DDM Invest II AG preuzela je stečajna i razlučna prava nad imovinom Vigensa u stečaju od Zagrebačke banke. S bankom je sklopila ugovor o ustupu i prijenosu prava i tražbina, koja je Švicarcima ustupila svoju nenamirenu novčanbu tražbinu, te su oni izvijestili sud kako bi prema ovom sporazumu mogao dalje postupati. Punomoćnik tvrtke u Hrvatskoj je zagrebački odvjetnik Davor Jonjić.

Za koliku je svotu ZABA predala svoja prava na imovinu nepoznato je, no s obzirom da već nekoliko krugova neuspješno traje prodaja zemljišta i gospodarskih objekata, čini se da će to zasigurno biti znatno manje od 61 milijun kuna, koliko je potraživala na temelju ranije izdanih zajmova.

Iako su stečajna upraviteljica Radojka Danek i vlasnica Elvira Sterle predlagali nastavak poslovanja i izradu stečajnog plana, Zagrebačka banka ih je na ročištu u siječnju ove godine kao većinski vjerovnik preglasala i odredila da se imovina rasproda. Pogon je nastavio sa smanjenim radom nastavio raditi, a stečajna upraviteljica angažirala je minimalni broj radnika, među njima Elviru Sterle i Vencija Medića.

Stečajna upraviteljica uspjela je u listopadu prodati junad, dok se ostatak životinja i dalje čuva uz noćno teljenje i hranidbu. Kako nije unovčeno ništa od imovine koja čini stečajnu masu, određena je daljnja prodaja uz tri smanjivanja vrijednosti za dodatnih 10 posto.