Evo prilike da nezadovoljni korisnici taksi usluge koja se sa Zračne luke do Grada nudi putnicima preko popsrednika za 120 eura, da takve prijave nadležnim službama.

​Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od  danas 8.  do  14. kolovoza nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost: ​

- C 10.7 - Proizvodnja pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda,

- I 55 - Smještaj,

- H 49.32 -Taksi služba.Nadzori Fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugim aktivnostima uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koja se koristi za fiskalizaciju.

Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršitelje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-10-01, web servisa „Pišite nam" https://www.porezna-uprava.hr/kontakti/Stranice/Pi%C5%A1ite-nam.aspx ili dolaskom u najbližu ispostavu Porezne uprave.