Ribarska sloga odlazi u stečaj. Ako se nešto bitno ne promijeni u sljedećih mjesec-dva dana, ribarska zadruga koju su Kaljani pokrenuli kako bi okupljanjem lokalnih ribara realizirali neke velike projekte propast će zbog duga od oko milijun kuna.

Financijska agencija prošle je godine izvijestila Trgovački sud kako je društvo u neprekidnoj blokadi više od 120 dana sa 118.511,43 kune nepodmirenih dospjelih osnova za plaćanje. Na ročištu za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka zastupnik po zakonu stečajnog dužnika iskazao je da dužnik ima imovine i to nekretnine i vozilo te nešto radnih strojeva, ali i da ima namjeru podmiriti dugove i nastaviti poslovati. Ipak, na dan 15. siječnja 2019. stečajni dužnik još uvijek je imao 982.889,71 kuna nepodmirenih obveza.

Ribarska sloga najstarija je ribarska zadruga u Hrvatskoj, osnovana u srpnju 1997. godine te okuplja 11 ribara s 11 ribarica, koji godišnje uhvate 1.200 tona sitne plave ribe i bijele ribe, od kojih su se tradicionalnom preradom u pogonu „Ribarske sloge" stvarali delikatesni proizvodi vrhunske kvalitete. Ribarska sloga planirala je manji pogon u uvali Batalaža zamijeniti velikim u Veloj Lamjani, no zbog financijskih problema i uvjeta na tržištu investiciju kroz program IPARD nisu uspjeli realizirati te su došli na rub stečaja.

Sutkinja Ardena Bajlo otvorila je stečajni postupak i za stečajnog upravitelja imenovala Željka Vrkića iz Zadra.


View on YouTube