Hotel Maraska u Zadru, neslužbeno doznaje Jutarnji list, bit će prva investicija Dogus grupe u Hrvatskoj nakon što tvrtka okonča postupak restrukturiranja započet u Turskoj, no još je neizvjesno hoće li im partner biti najavljivani slavni hotelski brend Hyatt ili će investitori na kraju ipak morati potražiti alternativu.

Ovaj je hotelski operater, naime, u projekt hotela Maraska u Zadru, između ostaloga, odlučio ući zbog činjenice da ga je turski investitor planirao "zaokružiti" i kupnjom marine, no kako natječajni postupak za preuzimanje marine, koji traje već četiri godine, nikako da se primakne kraju, izgledno je da će Dogus grupa Hyatt morati izvijestiti o promjeni planova.

- U Dogusu više malotko vjeruje da će za prodaju marine biti odabrana turska ponuda iako je bila najizdašnija, no čak i ako ne bude marine, tvrtka će nakon okončanja restrukturiranja ići u gradnju hotela. Izgledno je da će se cijeli projekt morati nešto mijenjati, a određeni će dijelovi iz njega ispasti, pa sada treba vidjeti hoće li Hyatt pristati na drugu verziju koncepta - neslužbena su promišljanja iz kruga ljudi bliskih investitorima koji i dalje vjeruju da će hotelskog operatera uspjeti zadržati i uz nešto izmijenjeni projekt.

Sve dozvole za početak radova na Maraski su pripremljene, no u grupaciji su složni da značajnijih investicija nema dok se ne dovrši restrukturiranje tvrtke u Turskoj. Tamo Dogus grupa pregovara s bankama o uvjetima reprogramiranja kredita koji su većinom ugovoreni u stranim valutama, a završi li se to do kraja godine, kako očekuju, stići će i prve službene informacije o planovima za Hrvatsku.