Bečki list Der Standard javlja kako je austrijska tvrtka Salinen Austrija zainteresirana za kupovinu Solane Pag, koja se nalazi u sastavu koncerna Agrokor, te da su prvi kontakti oko toga već uspostavljeni, prenosi Index.hr.

Navodi se kako u "posrnulom prehrambenom koncernu vlada atmosfera rasprodaje", te da se zato planira prodati Solanu Pag, za koju je zainteresiran austrijski poduzetnik Hannes Androsch, koji s 45 posto udjela kontrolira austrijsku tradicijsku solanu Salinen Austria, koja bi trebala biti formalni kupac Solane Pag od Agrokora.

Za Androscha je, kako je izjavio Der Standardu, Solana Pag "jedna mala priča, usputna aktivnost", te njezinu kupovinu ne smatra strateškim projektom. Austrijska tvrtka Salinen već ima tvrtku koja se nalazi u Varaždinu, a kupovinom Solane Pag dodatno bi se proširila na hrvatsko tržište. Androsch je nekada bio visokopozicionirani političar Socijaldemokratske partije u Austriji, a tamošnji ga mediji nazivaju "crvenim magnatom" zbog njegova poslovnog uspjeha nakon okončanja političke karijere.

Der Standard podsjeća da se Agrokor nalazi pod upravom vladinog povjerenika nakon što je proljetos otkriveno da se koncern nalazi na rubu bankrota, a Solana Pag ne smatra se važnim dijelom Agrokorova poslovanja. Austrijski Salinen pak ima 480 radnika i godišnji prihod od oko 130 milijuna eura. Tvrtku od prošle godine vodi tročlana uprava na čelu s austrijskim biznismenom Peterom Untersprengerom.