Jučer je u prostorijama zadarskog coworking prostora COIN, koji inače okuplja poduzetnike različitih djelatnosti u svim fazama poslovnog razvoja, održan prvi Co-Biz MeetUp.

Co-Biz MeetUp okuplja iskusne poduzetnike, startup-ove, poduzetnike u ranijim fazama razvoja poslovanja, one koji tek razmišljaju o poduzetništvu, kreatore ideja i entuzijaste.Cilj i ideja MeetUp-a je raspravljati o aktualnim temama, poduzetništvu u različitim industrijama, ali i razmjena iskustava, znanja i vještina te umrežavanje profesionalaca različitih struka, koji djeluju u širem zadarskom području, a sve to u obliku ležernog razgovora.

Na prvom u nizu planiranih MeetUp-ova, koji će se održavati svaki mjesec, okupio se nemali broj zanimljivih pojedinaca, koji su aktivno sudjelovali u konstruktivoj raspravi i iznosili svoja mišljenja o različitim temama.

Razgovor je započela zadarska poduzetnica Iva Bencun, koja je sudionicima ukratko ispričala svoj put, izazove s kojima se susrela prilikom razvoja poslovanja, ali i pozitivne primjere umrežavanja i suradnje s kolegama iz sektora turizma, tijekom organiziranja Zadar Outdoor Festivala. Pozitivne primjere povezivanja, umrežavanja i suradnje istaknuli su i ostali sudionici Co-Biz-a.

Incijativu za organizacijom ovakvog događanja pohvalili su sudionici, istaknuvši motivaciju, ohrabrenje i "priče iz prve ruke", pozitivne primjere uspješnog poslovanja i inspiraciju, kao vrijednosti koje jednako koriste onima koji tek razmišljaju o poduzetništvu, ali i onima koji već neko vrijeme posluju.

Prvi Co-Biz MeetUp potvrdio je potrebu za ovakvom vrstom umrežavanja, postojanje poduzetničke scene u Zadru kao i vrijednosti koje ovakva i slična događanja pružaju. Sljedeći Co-Biz MeetUp održava se u 23.veljače, a iz Coin-a najavljuju još zanimljivih događanja i radionica. Novosti pratite na Facebooku profilu COIN-a.