Natjecanje World Cheese Awards u Londonu održalo se 17.11.2017, a natjecalo se preko 3.000 sireva iz cijeloga svijeta. Sireve su ocjenjivali najbolji svjetski suci - degustatori iz Europe, SAD-a, Austalije, Meksika, Kanade, Južne Amerike i Japana.

Ovaj put je u Kolan na otoku Pagu preko Sirane Gligora došlo čak devet medalja od čega četiri zlata. U kategoriji ovčjih sireva zlatni su Paški ekstra stari iz 2016. i Likotin sir iz mošta, a u kategoriji sireva iz više vrsta mlijeka Gligorin dvostruki trofejist - Dinarski sir i Liburjan, sir iz mješavine tri vrste mlijeka. Od ostalih nagrada srebro su dobili Paški sir iz 2017. i Paški iz maraske, te Kozlar ekstra zreli. Broncu su dobili sir s tartufima Kupidov sir i mješani sir Žigljen.

Uz Siranu Gligora, koja je pojedinčano ostvarila najbolji rezultat na ovom natjecanju, vrijedne nagrade iz Hrvatske, dobili su i Paška sirana, te Agrolaguna. No najveća nagrada za Hrvatske proizvođače na ovom natjecanju je ipak Trofej za najbolji sir Centralne i Istočne Europe kojeg je dobio upravo Paški sir ekstra stari Sirane Gligora. Od zemalja koje su se natjecale u toj skupini valja nabrojiti Njemačku, Austriju, Slovačku, BiH, Srbiju, Estoniju i naravno, Hrvatsku.

Uz nedavno osvojene medalje na Internatinal Cheese Awards-u u Nantwichu, nove medalje iz Londona samo su potvrda da Sirana Gligora spada u sam svjetski vrh proizvođača sireva po kvaliteti, a 2017. godina postala je jedna od najtrofejnijih godina u povijesti Sirane Gligora.