Dva dana poslije nego je planirano, Tankerska plovidba preuzet će drugu prinovu u južnokorejskom brodogradilištu Sungdong -  aframax tanker "Rava".

Tanker je blizanac "Frankopana" kojeg je Tankerska preuzla 15. rujna. Umjesto poznatih, političara ili investitora, kuma je bila unuka osnivača Tankerske plovidbe, lani preminulog Ivana Paše - Vlatka Paša Bašić.  Frankopana je na svjetska mora izveo kapetan Robert Dorkin uz upravitelja stroja je Joška Barina.

Po principu nasljednici - kuma Ravi bit će Lidija Magaš, kćerka jednog od direktora zadarske brodarske kompanije Jose Magaša, koji je umro početkom ove godine.

Aframax tanker Rava ima nosivosti 114 tisuća tona, vrijedan je  52 milijuna dolara, naveo je direktor Tankerske plovidbe Mario Pavić za Radio Zadar. Brod je opremljen kao i njegov prethodnik za plovidbu ledom. Nadamo se kako ćemo već ovu zimu uspjeti pozicionirati brod u Sjeverno more u Europi, najavio je Pavić.

Na Ravi će biti 22 člana posade koju će predvoditi kapetan Oliver Vitlov.

-  Tankerska uvijek nastoji taj brod nešto držati većim, s brojem kadeta i asistenata stroja, tako da će na prvo putovanje krenuti 24 člana posade. Kapetan Vitlov naš je dugogodišnji kapetan kojeg osobno jako cijenim, a i njegova dugogodišnja reputacija. S njim je brod u sigurnim rukama.