U zadarskom Arsenalu održava se prva [email protected]:Food in the digital age konferenciji u Hrvatskoj, u suorganizaciji inicijative Globalshapers. Na njoj se predstavljaju najnovija saznanja koja postavljaju nove temelje naše budućnosti. Inovatori i stručnjaci iz brojnih zemalja, u  Arsenalu svojim su temama kao što su borba protiv bacanja hrane, važnost tehnologije za proizvodnju hrane, važnost vode u svijetu postavili smjernice koje je nužno slijediti kako bismo zajedno poboljšali kvalitetu života.

Pljesak oduševljenja izazvao prvi hrvatski robot kuhar GammaChef. Uspješan tim inovatora predstavio je jedinstvenu ideju kako olakšati današnju užurbanu svakodnevicu izumivši uređaj koji bolje od bilo kojeg ljudskog kuhara sprema razna jela. Uz već ponuđene, integrirane recepte, možete unijeti i vlastite, a upravljanjem pomoću smartphonea, svoj san o gotovom omiljenom jelu koje vas čeka kada umorni stignete s posla, pretvoriti u stvarnost.

Mladi tim hrvatskih stručnjaka koji stoje iza uspješnog Taste and Travel Festivala, koji se od 24. do 30. kolovoza održava u Zadru, ovom konferencijom napravio je veliki pomak i Hrvatsku svrstao uz bok zemaljama čiji stručnjaci već danas stvaraju budućnost. Prvoj [email protected]:Food in the digital age konferenciji koja se održala u skopu Taste and Travel festivala prisustvovali su izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, izaslanik Gradonačelnika Grada Zadra, potpredsjenik Gradskog vijeća Grada Zadra Dražen Grgurović i brojni drugi.

Uz konferenciju, u sklopu Festivala se na zadarskom Forumu do 30. kolovoza održava tradicionalni Sajam proizvodi hrvatskog sela koji okuplja OPG izlagače iz cijele Hrvatske.