Zrakoplovom easyJeta jutros je u Zračnu luku Zadar sletjelo prvih 154 putnika na liniji iz Londona (Luton). Dolazak easyJeta kao jednog od vodećih europskih niskotarifnih prijevoznika iznimno je značajan u širenju ponude Zračne luke Zadar.

Riječ je o jednoj od najpopularnijih europskih zrakoplovnih kompanija. Godišnje preveze preko 73 milijuna putnika. Leti na 800 linija prema 130 aerodroma u 31 zemlji, a od danas s ponosom možemo reći da u svojoj ponudi ima i Zadar.

Zrakoplovima ove kompanije Zadar će od danas do 30.rujna biti povezan s Londonom, subotom i srijedom. Od 27. lipnja starta i linija za Milano, koja će Zadar povezivati s ovim talijanskim gradom tri puta tjedno.

Jutrošnji dolazak prvog zrakoplova easyJeta obilježen je tradicionalno atraktivnim vodenim topovima vatrogasne postrojbe Zračne luke Zadar, a nekoliko fotografija imate u prilogu.

Inače, Zračna luka Zadar u prva četri mjeseca ove godine bilježi 24% više putnika u odnosu na isto razdoblje lani, dok u travnju povećanje iznosi 15%. Nadamo se da će dobrim brojkama pridonijeti i još jedna nova kompanija koja slijeće u poslijepodnevnim satima - Fly Bee koja će na liniji za London (Southend) letjeti do početka rujna.