Najuspješnija zadarska tvrtka Turisthotel prikazat će na godišnjoj skupštini dioničara dobit od gotovo 71 milijun kuna, ostvarenu u 2016. godinu dana ranije ta je dobit iznosila 69.8 milijuna kuna i ona je dokaz kontinuirane poslovne politike s najboljim rezultatima u zadarskom gospodarstvu.

Dioničarima je predloženo da se iznos od 39 milijuna kuna zadrži, dok će dividenda isplatiti u iznosu od 32 milijuna kuna. Kako su dioničari već dobili predujam za Uskrs u iznosu od 21 milijun kuna, 27. srpnja počet će isplata preostalog iznosa od 11 milijuna kuna. Po jednoj dionici 30 kuna, što je najveći prinos svakom tko je uložio u tu turističku tvrtku.
Prošle godine je Turisthotel imao akvizicije i ulaganja od 57.4 milijuna kuna za Callegro zgradu i bivše kino Pobjeda te dubrovačku praonicu Plat kao i opremanje praonice u Zadru. U TN Zaton je uloženo 8,214 milijuna kuna, dok je u tzv. sitni inventar utrošeno 9.5 milijuna kuna.
Ove godine za sezonu 2017.gradimo, Turisthotel je ušao u vrlo zahtjevnu investiciju u TN Zaton gdje će se graditi bazenski kompleks od 2300 m2 vodene površine s više bazena i raznovrsnih atrakcija: spray park, amfitetar, caffe bar.

U tom turističkom naselju koji je „zlatna koka" Turisthotela ulaže se u nove kamp kućice i sve ostalo što Zaton čini atraktivnim i privlačnim te se broj noćenja iz godine u godinu povećava. I hostel Forum je lani zabilježio povećani broj noćenja od 10.8 posto, navodi se u izvještaju o poslovanju Turisthotela u 2016.

Turisthotel je lani kupovao nove nekretnine u Dubrovniku i Zadru. Cilj je proširenje poslovanja u sektoru pranja rublja te širenje na područje dubrovačke regije.
Kupnju nekretnina u Zadru i treba gledati u okviru naših postojećih objekata caffe bar Forum i hostela Forum  jer je veći dio kupljenih nekretnina pored njih. Time se očekuje veći razvojni iskorak u djelatnosti turizma i ugostiteljstva, pa je moguće polučiti i sinergijski efekt, što zahtjeva i veća ulaganja. Među ovim nekretninama je i prostor bivšeg kina Pobjeda, koji je na samom ulazu u staru jezgru grada Zadra i daju velike potencijal uz dobre pretpostavke za budući jači razvoj na području turizma, što je i osnovna djelatnost Turisthotela, navodi se u izvještaju o poslovanju u 2016.