Career Booster na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru jučer je otvorila priča o uspjehu Tomislava Faina, zadarskog poduzetnika koji je, između ostalog, vlasnik agencije Terra Travel, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, član Turističkog vijeća HTZ-a, Vijeća TZ Grada Zadra i Zadarske županije te član Upravnog odbora UPA pri HGK. Fain je okupljenim mladima ispričao svoje početke.  

- Za moj uspjeh zaslužni su prvenstveno moji roditelji koji su me tjerali da radim. 2000. godine upustio sam se u prvi privatni biznis i otvorio fast food Obelix. U Splitu sam vidio tu kulturu brze prehrane koja još nije bila toliko prisutna kod nas. Kredit uz pomoć roditelja i ljubav prema poslu. Brzo sam se zaljubio u turizam i osjećaj je to koji i danas traje. Pojma nisam imao o ničemu, ali uvijek sam govorio da pametan čovjek pita. A ja sam oko sebe imao prave ljude za odgovore na moja pitanja, rekao je Fain koji danas rukovodi s više tvrtki koje broje preko 100 zaposlenih. 

U poslu su ga uvijek, poručio je, vodile različite ideje kojima je poveznica turizam. 

- Uvijek razmišljam što u gradu nedostaje. Tako je, primjerice, 2014. godine u razgovoru s prijateljem nastala ideja o otvaranju samoposlužne praonice. S ciljem „ajmo nešto napraviti u predsezoni" nastao je Zadar Outdoor Festival. Znam da zvuči kao klišej, ali ja zaista želim pomoći hrvatskom turizmu. Radni dan mi traje od 7 ujutro do 10 navečer. No, nije mi teško jer uživam u poslu. Savjetujem vam da i kad ste zaposleni za nekoga, radite uvijek kao da radite za sebe. Takav rad brzo će biti prepoznat, kvalitetnih ljudi uvijek nedostaje, poručio je Fain koji je mladima na case studyju zadao ideju brendiranje agencije „Terra Travel" i s njihovim primjedbama, prijedlozima i idejama bio zadovoljan. 

On je samo prvi od brojnih poslodavaca koji će tijekom tri dana trajanja Career Boostera predstaviti svoje kompanije, selekcijske postupke, sezonske poslove, mogućnosti za praksu i zapošljavanje. Održat će se i specijalizirane radionice iz različitih područja poput financija, marketinga, IT, upravljanja karijerom, managementa, poduzetništva, prodaje... Projekt Start - Up udruge osnovan je s ciljem omogućavanja studentima i mladima da steknu znanja i vještine potrebne za brži i lakši ulazak na tržište rada.