Career Booster ponovno dolazi u Zadar! Održat će se 5.-7. travnja na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. 

Odlična prilika je to prilika sudionicima za učenje i usavršavanje, za poslušati inspirativne priče uspješnih pojedinaca, upoznavanje s novim trendovima i tehnologijama te povezivanje s poslodavcima iz različitih djelatnosti.

Career Booster omogućava studentima i mladima omogućava da steknu znanja i vještine potrebna za brži i lakši ulazak na tržište rada. Sudionici će imati priliku steći praktična znanja i vještine iz različitih područja, naučiti kako tražiti posao, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije i motivaciju za uspjeh na studiju i poslu.

U sklopu Career Boostera poslodavci iz različitih djelatnosti predstaviti će kompanije, selekcijske postupke, sezonske poslove, mogućnosti za praksu i zapošljavanje...Sudionici će imati priliku rješavati četiri mini case study-a kompanija iz različitih djelatnosti. Održat će se i specijalizirane radionice iz različitih područja poput financija, marketinga, IT, upravljanja karijerom, managementa, poduzetništva, prodaje, soft skillsa i dr.

Na Career Booster dolaze poznati govornici i predavači - Tomislav Fain - osnivač agencije Terra Travel, Marko Mišulić, CEO Rentlio, Martina Oljača (LIDL), Martina Knežević, voditeljica marketinga Turisthotela, Nenad Vertovšek, Anamarija Portada, Šime Vučetić i brojni drugi... U sklopu speed datinga predstaviti će se brojni poslodavci poput Lidla, Turishotela, Terra Travel, Boutique hostel foruma, Solane Nin, Arsenala, Vir turizma, pri čemu će LIDL održati i radionicu "S faksa na posao".

Organizator Career Boostera u Zadru je Start-Up udruga i Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, a u projektu će sudjelovati 20-ak kompanija, potpornih institucija poslovanja, tijela lokalne i državne vlasti, obrazovnih institucija, organizacija i udruga.

U projektu mogu sudjelovati dvije kategorije sudionika: studenti svih godina studija različitih struka (ekonomija, informatika, tehničke i humanističke znanosti...) i mlade osobe do 30 godina s VŠS i VSS. Sudjelovanje u svim aktivnostima projekta je besplatno, a prijaviti se može najkasnije do 4. travnja.

Više informacija o projektu i načinu prijava možete pronaći na web stranicama udruge http://www.startup-udruga.hr/, facebook stranici natjecanja Career Booster ili postaviti upit na [email protected]

Career Booster održan je u šest gradova u Hrvatskoj, pri čemu je sudjelovalo 1300 sudionika. Nakon Zadra, slijede izdanja i drugim gradovima u Hrvatskoj, a potom su predviđena gostovanja u većim gradovima JI Europe. Kroz projekt dvadesetak je sudionika zaposleno kod partnera koji su predstavili poslovne slučajeve. Uspješne priče pojedinaca mogu se pogledati na You Tube kanalu.