U „Inovativnom Zadru, centru poduzetništva na Novom Bokanjcu, upoznali smo Sonju Vulić, vlasnicu knjigovodstvenog servisa Vulić. 

Sonjina priča jedna je u nizu motivacijskih priča iz „inkubatora" koje su uspjele unatoč nepovoljnoj poduzetničkoj klimi te predstavljaju poticaj ostalim poduzetnicima za stvaranje vlastitog biznisa.   

- Prije sam radila kod drugih, skupila sam čak 35 godina staža. No, u jednom trenu rekla sam si zašto ne i otvorila vlastiti knjigovostveni servis. No naravno, ušla sam u posao s rezervom „možeš uspjeti, možeš propasti", ali htjela sam pokušati, prisjeća se Sonja. 

Nadodaje kako upravo prostori Inovativnog predstavljaju odličan poticaj za razvoj novih poduzetnika. 

- Pet godina koliko traje inkubacija u poduzetničkom inkubatoru sasvim je dovoljno da čovjek stane na noge. Od vrlo urednih ugodnih prostora za rad do organiziranih radionica i seminara. Povoljna najamnina, zajedničke režije - Grad je s ovim puno pomogao mladim poduztnicima, poručuje Sonja te nadodaje kako bi kad to bilo moguće u prostoru nastavila širiti poduzeće i nakon proteka inkubacije.

2011. godine kada je osnovan, knjigovostveni servis „Vulić" brojio je 3 klijenta i jednog zaposlenog, a sada ih je troje koji vode papire za 20 klijenata. 

Koja je tajna povjerenja klijenata i uspješne suradnje s klijentima, otkriva Sonja:

- Nastojim se stalno educirati, ići na seminare i pokupiti prva informacije koje odmah ponudim klijentima. Surađujemo kao obitelj, ističe.