Za zadarsko gospodarstvo bila je prijelomna 2015. godina, kada je došlo do povećanja zaposlenih, dvostruko većih ulaganja, a prvi put je prihod metaloprerađivačke industrije izjednačen s trgovinom. Ustvrdio je to predsjednik Dario Jurin na vijeću Županijske gospodarske komore u hotelu Kolovare, dodajući i kako je lani izvoz udvostručen.
Međutim, uvoz je rastao nešto više nego izvoz, naveo je Dinko Basioli, iz ŽGK, zadužen za prezentaciju statističkih podataka. Dok je godinu dana ranije zadarsko gospodarstvo imalo bruto gubitak od 81 milijun kuna, u 2015. godine ostvarena je bruto dobit od 314 milijuna kuna. Pružanje usluga smještaja i hrane lani je poskočilo s 4.3 posto udjela na 10.6 posto. Kao negativan podatak, Basioli je naveo činjenicu da je svega 21. posto vlastitih sredstava zaadarskih tvrtki u pasivi,  jer su uglavnom financijska zaduženja. Paradoks zadarskog gospodarstva  jeste broj zaposlenih koji raste posljednje dvije godine. Jer u Zadarskoj županiji, uslijed krize, nije bilo velikog otpuštanja, protumačio je Basioli.

Statističke pokazatelje, koji su u plusu, osim u građevinskoj djelatnosti, ne prati iznos prosječnih plaća. Na zadarskom području, ona je manja od državnog prosjeka. U uslužnim djelatnostima prosjek je 3 100, u financijskom sektoru iznosi 6000 kuna, dok je nešto je veće u prijevozu. Prosjek za Zadarsku županiju je 4 700 kuna. Sve više je zaposlenih u osiguranju, istaknuo je Basioli,  navodeći kako je 1500 zaposleno u zaštitarskim službama.