ZADAR- Maraska, najstarija zadarska tvornica, glavnu skupštinu dioničara održat će se u Osijeku 27. svibnja.

Skupština dioničara, na kojoj će se prikazati dobit od 4.824.925,58 kuna, sazvana je u sjedištu tvornice Kandit. Dioničarima Maraske, u kojoj većinski udio ima Mirka Grbešića, vlasnik Mapes grupe iz Širokog brijega, predlaže se da se dobit u cijelosti upotrebi za pokriće gubitaka iz ranijih godina.
Uz Marasku, tradicionalnog proizvođača pića, Grbešić je vlasnik više tvrtki u Hrvatskoj, među ostalim i tvornice čokolade Kandit. Maraska je zadarski brend, tvrtka čije je sjedište u Zadru, pa činjenica da skupštinu dioničara održava u Osijeku, naprosto bode oči.

Zbog čega je to tako, pokušali smo doznati od direktor tvrtke Stipe Bevande, koji je u uspio vratiti Marasku u pozitivno poslovanje. - Direktor je na putu, u inozemstvu, ne znamo hoće li u Zadru biti sutra, rečeno nam je u sjedištu tvrtke. Upit smo poslali elektronskim putem.

Odlukom vlasnika, Bevanda je na mjestu direktora zamijenio Zadranina Vandrija Montabela koji je  dugo vodio Marasku, u vrijeme kada je ju je preuzeo Grbešić. Na glasine da se prodaje robna marka Maraske, Bevanda je u listopadu 2014. godine izjavio kako to nije istina. - Više je vlasnika dioničkog društva, a najveći je Saponia Osijek, kazao je Bevanda tada u medijima. U sudskom registru Maraske uopće se ne navodi tko su osnivači tvrtke.