Sinoć je u prostorijama Planinarskog društvu Paklenica predstavljena "crowdfunding" kampanja kojom Ana Teskera i Maja Šepetavec žele u Zadru pokrenuti prvu žensku zadružnu pivovaru u Hrvatskoj.

Zvijezda večeri bila je „Plavuša" - zanatsko pivo njihove zadruge Brlog koju su svi prisutni imali priliku besplatno probati i oduševiti se.

Prvotni cilj kampanje je ispunjen - u brzom roku skupljeno je 8 tisuća dolara. Akcija se nastavlja i Brlog ide prema drugom cilju koji iznosi 13 tisuća dolara, a koji bi trebao označiti otvaranje prve mikropivovare u Zadru.

- Htjela bih se zahvaliti svima na iznimnom odazivu i pozvati ih da i dalje sudjeluju u kampanji kako bi upravo Zadar dobio prvu hrvatsku zadružnu pivovaru. Naglasila bih da svi koji su u mogućnosti donirati dobiju zauzvrat nešto - od upaljača, naljepnica, tečaja kuhanja piva i slično, rekla je Ana Teskera.

Trenutno u garaži mogu proizvesti najviše 30 litara piva. Pivo koje je bez aditiva ima rok trajanja od mjesec dana.

- Predstaviti fino, kvalitetno i cijenom dostupno pivo te stvoriti bolji svijet u kojem se pije domaće pivo, moto je mladih poduzetnica.

Više informacija o kampanji potražite na linku i na službenoj facebook stranici, a dio sinoćnje atosfere pogledajte u našoj fotogaleriji. Živjeli!