U četvrtak, 11. veljače u 8 sati, u Impact centar u Zadru održat će se prezentacija novih osmišljenih jela na temu jagode u sklopu projekta „Primjena inovativnih metoda podučavanja i komunikacije sukladno smjernicama ruralnog razvoja".

Projekt je započeo 9. svibnja 2015. godine, a nositelj projekta je Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada" u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića u Zadru.

Projekt je prijavila Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića uz tehničku pomoć u pripremi AGRRA-e - Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije.

Na projektu sudjeluje pet projektnih partnera:nositelj projekta Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadarska županija, Grad Zadar, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda i Srednja škola braće Radić iz Kaštel Štafilića. Projekt je započeo u travnju 2015. godine i traje do travnja 2016.

Na prezentaciji u Impact centru Kuhar Renato Kraljev će pripremati zajedno s učenicima tri slana i tri slatka jela s jagodama. Projektom se želi povećati interes za uzgoj i konzumaciju jagoda u Zadarskoj županiji, koja ima pogodnu klimu i ostale potrebne uvjete za rast ovog iznimno zdravog i ukusnog voća (jagode su bogate vitaminom C, magnezijem, željezom i folnom kiselinom).

Osuvremenjen i moderniziran školski kurikulum uz uvođenje hidroponskog uzgoja jagoda kao inovativne metode za razvijanje relevantnih strukovnih kompetencija profesora i učenika uz stručno usavršavanje profesora omogućit će korištenje novih metoda poučavanja kojima će se motivirati i animirati učenike za rad u grupama.