Danas se svečano otvara Biograd Boat Show - najveći sajam plovila u Hrvatskoj , a ujedno i najveći sajam plovila na moru u Srednjoj Europi.

Sajam u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d. otvara se u njezinom profitnom centru Marina Kornati, te će biti otvoren do nedjelje 25. listopada.

Na svečanom otvorenju koje je predviđeno u 12 sati u zapadnoj Marini Kornati (Hala B), nazočit će ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin ,zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić , potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije  Josip Zaher i Veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Susan Cox. 

Posebna priznanja u devetnaestoj po redu akciji "Turistički cvijet-Kvaliteta za Hrvatsku", u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, dodijeliti će se charter kompanijama, malim, srednjim i velikim marinama i posebno priznanje za doprinos razvoju nautičkog turizma.

Za vrijeme trajanja manifestacije BBS 17.0 održat će se zanimljive radionice u Ilirijinom profitnom centru, Marina Kornati, u prostorima Kapetanskog kluba.

U petak 23. listopada na rasporedu je ,Prezentacija francuskog tržišta,s početkom u 15:15 sati na kojoj će nazočiti  direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić-Đurica i direktorica predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Ivona Grgan.

U 16 sati održat će se radionica pod nazivom Spriječavanje obavljanja neregistrirane djelatnosti u nautičkom turizmu, na kojoj će nazočiti :pomoćnik ministra MPPI Igor Butorac,   načelnica MPP Nina Perko,  načelnik MPPI Boško Ercegovac, zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda Split Aldo Zurak , ispred područnog carinskog ureda Split Ivica Radovčić.