ZADAR- Ministar Gordan Maras smatra da je Hrvatska izašla iz recesije. Na Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u Punta skali izjavio je da je dobit poduzetništva u 2014. bila 200 posto veća nego u prethodnom razdoblju.


Ono što mene posebno veseli je rast izvoza industrijske proizvodnje, rast izvoza od 8, 3 posto, 2014.-te godine u odnosu na 2013.-tu, rekao je u Petrčanima ministar Maras. Taj rast među malim i srednjim poduzetnicima iznosi čak 16 posto, što znači da je taj sektor u biti najzdraviji i da je najviše koristi izvukao od ulaska Hrvatske u Europsku Uniju te da možemo u budućnosti od njega očekivati još i više, zaključio je Maras otvarajući u Petrčanima nacionalni skup o gospodarstvu i poduzetništvu.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić komentirao je povećanje trošarina - kazao je da smatra da to nije veliko povećanje jer 20 lipa po litri nikoga neće bitno opteretiti.
Na novinarsko pitanje zašto Hrvatska ima mali broj inovacija Ministar Maras odgovorio je da je u prošloj godini uloženo puno više u inovacije u odnosu na prethodnu godinu. Najavio je i zakon o inovacijama što bi trebalo također pomoći u razvoju.