Predstavljanje Programa poticanja poduzetništva i obrta "Poduzetnički impuls 2015.", u organizaciji Ministarstva poduzetništva i RH i regionalnog koordinatora Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA,  održat će se u četvrtak 26. veljače, s početkom u 15  sati u prostorijama Impact centra.

Svoje sudjelovanje potvrdili su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i pomoćnica ministra Zdenka Lončar.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 19. veljače 2015. g. usvojila je Program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2015., program namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika. Poduzetnički impuls 2015., vrijedan 4,37 milijardi kuna, u velikoj mjeri (88%) financirati će se sredstvima iz proračuna Europske unije.

Program će se provoditi u tri osnovna dijela: "Mikro i malo poduzetništvo i obrt", "Sredstva iz fondova EU" te "Lakši pristup financiranju".

Prvi dio "Mikro i malo poduzetništvo i obrt" uključuje jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i uslužnih djelatnosti te istraživanje i razvoj, poduzetničko okruženje i promociju.

Drugo programsko područje temelji se na Operativnom programu konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Poduzetnicima su na raspolaganju sredstva namijenjena proizvodnji, turizmu, poduzetničkoj infrastrukturi, informatizaciji proizvoda te povećanju kvalitete proizvoda. Kroz program "Lakši pristup financiranju" poduzetnicima i obrtnicima će biti omogućeni jeftiniji krediti, mikrokrediti i kreditna jamstva.