U periodu od 12. do 16. studenog u organizaciji HTZ-a, TZ grada Zadra i TZ zadarske županije održat će se edukacijski i poticajni događaj ADAC Reisen EXPLORER 2014.

ADAC Reisen, kao dio koncerna DERTouristik (bivši REWE Group), nudi fleksibilne komponente putovanja s dnevnim dolascima i odlascima bez fiksne duljine i razdoblja putovanja. U ponudi ima oko deset tisuća hotela i apartmana širom svijeta, organizira više od 11,500 letova godišnje u suradnji sa 200 avio kompanija te surađuje sa 120 partnerskih rent-a-car agencija. ADAC Reisen prati strategiju multiprodajnih kanala s posebnim fokusom na mrežu putničkih agencija, kojih je više od 10 tisuća u njihovu sustavu samo u Njemačkoj. Od toga ima 170 vlastitih podružnica diljem Njemačke, 533 franšize, a posredno surađuju i sa 2,000 partnerskih agencija i subagenata, odnosno 7,000 neafiliranih agencija.

Grupacija DERTouristik i ADAC Reisen će ovom prilikom predstaviti grad Zadar i županiju svojim najistaknutijim partnerima i agencijama. Očekuje se dolazak preko 180 sudionika iz više europskih zemalja.

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s ADAC Reisen, ističe kako Hrvatska ima velikog potencijala za rast na Njemačkom tržištu. Vrijeme održavanja ovog događaja je povoljan budući se turistički katalozi distribuiraju u studenom, a glavni prodajni mjeseci su siječanj, veljača i ožujak. Prema prethodnim iskustvima i analizama organizacije ovakvih "evenata" diljem svijeta poput Mallorce, Istanbula, Dubaia, Lisabona i Malte, realna su konkretna očekivanja kako će prodaja turističkih aranžmana grada i regije domaćina u sustavu ADAC Reisen i cijele DERTouristik grupacije već iduće godine porasti za 15 do 20%.

Višednevno događanje se sastoji od kombinacije radionica i obuke za predstavnike agencija uz detaljno upoznavanje s regijom i gradom domaćinom. Svi sudionici biti će smješteni u hotelu Funimation. Interaktivne radionice će se održavati u atraktivnim izložbenim i muzejskim prostorima na zadarskom poluotoku. Gosti će imati prilike upoznati se sa širom zadarskom regijom i županijom kroz sudjelovanje na brodskim i autobusnim izletima, a jedan dan je određen i za posjet Splitu i Trogiru. Završna svečana večera predviđena je u Arsenalu.