U Narodnim novinama je objavljeno kako će se vjerovnicima tvrtke Bagat Precizna mehanika d.d. u stečaju, isplatiti 1.2 milijuna kuna iz prve naknadne diobe.


Radi se o stečajnoj masi, jer je nad Bagatom stečaj završen, u likvidaciju je otišao 2008. godine, a iz sudskog registra zbog prigovora i žalbi, izbrisan je tek 2011. godine, rekao nam je Branko Morić, koji je bio stečajni upravitelj nekad poznate zadarske tvornice šivaćih strojeva.
Od Morića doznajemo kako se još vode sudske parnice oko Bagata u stečaju za koje je iz stečajne mase rezervirano tri milijuna kuna, Dio parnica je dobiveno pa se vjerovnicima može isplatiti rezervirani dio novca u naknadnoj diobi.

Potraživanja bivših radnika Bagata, koji su bili u prvom isplatnom redu, odavno su podmirena.

Prvom naknadnom diobom namiruju se stečajni vjerovnici drugog višeg isplatnog reda. Ukupan zbroj priznatih tražbina stečajnih vjerovnika drugog višeg isplatnog reda utvrđen na ispitnim ročištima ili sudskim presudama iznosi 62.304.894,96 kuna, a po prvoj naknadnoj diobi izvršit će se isplata u ukupnom iznosu od 1.246.097,90 kuna, što čini 2 posto od priznatih tražbina drugog višeg isplatnog reda, navodi se u obrazloženju javno objavljene odluke