Vrhunsko vino Badela 1862 Korlat Merlot osvojilo je zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju u Bergamu (Italija) održanom od 17. do 19. 10. 2013. Natjecanje „Emozioni dal Mondo - Merlot e Cabernet insieme" (Emocije iz svijeta - merlot i cabernet zajedno) specifično je po tome što se ne ocjenjuje samo kvaliteta vina, nego i doživljaj koje ono izaziva kod konzumenata.

Korlat Merlot oduševio je žiri u kojemu su, uz enologe i sommelijere, bili i trgovci vinima, novinari specijalizirani za vina i potrošači i tako osvojio zlatnu medalju u jakoj konkurenciji 207 uzoraka vina sorti merlot i cabernet i njihovih kupaža koji su stigli iz 17 zemalja. Vina je ocjenjivalo 7 žirija, od kojih je svaki imao 12 članova.

Vinima iz Korlata ovo je već 25. priznanje dodijeljeno u zadnje dvije godine na međunarodnim ocjenjivanjima vina, premda je berba 2010. tek treća berba koja se nalazi na tržištu.

Osim stručnjaka, kvalitetu korlatskih vina prepoznaju i potrošači, te je u samo mjesec dana od izlaska na tržište - vinoteke i kanal HoReCa, berba 2010. gotovo rasprodana.