U hotelu Donat počeo je dvodnevni stručni skup Dani inženjera elektrotehnike na kojem sudjeluje 500 stručnjaka svih profila elektrotehnike:

- U dva dana ćemo sagledati sve aktualne probleme naše struke, a to se posebno odnosi na stanje i perspektivu elektrotehničke struke u graditeljstvu nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, te doprinos struke u izradi nove zakonske regulative koja se tiče naše struke i uopće situacije na tržištu. Ulaskom u EU raste konkurencija ali i daje svima nama nove mogućnosti, rekao je Željko Matić, predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike. Na skupu se moglo čuti kako su inženjeri elektrotehnike nezadovoljni zbog administrativnih i birokratskih problema oko investiranja u solarne elektrane. Po njihovom mišljenju odnos države, kada su u pitanju obnovljivi izvori energije, nije zadovoljavajući:

- Jako nas je iznenadio izlazak novog tarifnog sustava koji je propisao za integrirane elektrane kvotu od svega 15 Megavata, ta kvota je u roku od 30 dana potrošena. Ovog trenutka je preko 500 zahtjeva investitora koji čekaju odobrenja i potpis ugovora. Ugovori se ne potpisuju jer je kvota potrošena, sada svi ti procesi stoje, upozorio je Darko Angebrandt, član Upravnog odbora komore. Za inženjere je sporan broj kvota ali i način dodjeljivanja kvote.
Sa stručnog skupa u Zadru inženjeri su poručili:

- Mi kao Hrvatska komora inženjera elektrotehnike apeliramo da se država izjasni želi li poticati takvu proizvodnju i otvarati radna mjesta ili ne.