Nakon uspješno završenog procesa preuzimanja vodećeg hrvatskog proizvođača savitljive ambalaže, Aluflexpack grupe, industrijska grupacija Montana Tech Components (MTC grupa) imenovala je novi upravljački tim koji će osigurati dugoročan pozitivan razvoj, a sastoji se od predsjednika Upravnog odbora Igora Arbanasa (CEO), operativnog direktora Ive Pastuovića (COO) i financijskog direktora Johannesa Steurera (CFO), priopćeno je iz te tvrtke.

MTC grupa je Aluflexpack grupu preuzela u studenom 2012. godine, a u šest mjeseci poslovanja na hrvatskom tržištu stekla je pozitivne dojmove i pokrenula uspješan dalji poslovan razvoj. Prvobitni plan za Aluflexpack grupu je ne samo dostignut, već i premašen. MTC grupa je vrlo zadovoljna kako tvrtkom, tako i ukupnim poslovnim okruženjem u Hrvatskoj, uključujući partnere te vladine i zakonodavne institucije s kojima je u kontaktu.

Preuzimanje Aluflexpack grupe je za MTC grupu prvi korak u preuzimanju jednog od vodećih položaja u europskoj ambalažnoj industriji i jačanju svoje stručnosti na području aluminijske industrije.

Poslovni razvoj Aluflexpack grupe se zasad odvija prema planu. Izradi sveobuhvatnog petogodišnjeg plana se pristupilo konzervativno, no s ciljem znatnog povećanja prometa Grupe u ključnim segmentima ljudske prehrane, prehrane kućnih ljubimaca, slastica i mliječne industrije.

Tijekom sljedećih nekoliko godina planiraju se značajna ulaganja u visini od preko 30 milijuna eura s ciljem unaprjeđenja konkurentnosti, produktivnosti i kapaciteta hrvatskih proizvodnih pogona, a sve u skladu s planovima o „zdravom rastu". U MTC-u su izuzetno zadovoljni stručnošću i angažmanom hrvatskih zaposlenika te planiraju nastaviti s razvojem postojećih potencijala kroz uvođenje fokusiranih mjera za razvoj ljudskih resursa, a planiraju i zapošljavati nove iskusne i kvalificirane djelatnike. Provest će i nekoliko organizacijskih promjena koje će naglasiti usredotočenost tvrtke na kupce i osigurati im optimalnu uslugu.

MTC i Aluflexpack grupa vjeruju da će pozitivne posljedice ulaska Hrvatske u Europsku uniju (kao što su pravna sigurnost, smanjenje ograničenja u trgovinskoj razmjeni s EU, smanjenje administracije potrebne za prolazak kroz carinu i tako dalje) uvelike nadmašiti one negativne (kao što je uvođenje carina na nekim istočnim tržištima).

Aluflexpack grupa zajedno sa svojim glavnim lokalnim dobavljačima TLM-om i Aluminijem Mostar tvori snažno integriranu i učinkovitu aluminijsku grupaciju koja svojim klijentima nudi vrhunsku uslugu. Ove tvrtke imaju različite vlasnike, ali se snažno oslanjaju jedna na drugu i zajedno rade na osiguravanju održivog razvoja kako za čitavu grupaciju, tako i za svaku pojedinačnu pravnu osobu. Sve su ove tvrtke zahvaljujući svojoj veličini i proizvodnom programu tvrtke od nacionalnog interesa koje uživaju potporu vladinih tijela.

MTC je od prvog dana imao potporu predstavnika vlasti na regionalnoj i na nacionalnoj razini, koji su se pokazali iznimno sposobnima i spremnima na suradnju:

„U dosadašnjem radu smo ostvarili iznimno dobru suradnju s vlastima. Predstavnici regionalnih i nacionalnih tijela vlasti u Hrvatskoj dočekali su nas raširenih ruku. Kao investitori doista imamo vrlo dobra iskustva i željeli bismo i druge ohrabriti da ulože u Hrvatsku. Vrlo smo zadovoljni svojim ulaganjem i možemo sa zadovoljstvom ustanoviti da je Hrvatska ne samo vrlo ugodna zemlja za odmor, već također i zemlja s vrlo konkurentnim poslovnim okruženjem, što u prvom redu može zahvaliti svojim vlastima i svojim sposobnim, marljivim i motiviranim građanima", rekao je Michael Tojner, glavni izvršni direktor i većinski vlasnik MTC-a.