Božo Bačić, Cvitko Teskera i Tomislav Glavić šampioni su trećeg po redu Vinfesta, koji je sinoć održan u benkovačkom Kaštelu. Božo Bačić osvojio je stručni sud svojim aromatiziranim vinom Asseria.

-On je doista svoju tešku godinu okrenuo u dobit. On je kupažirao svoje vino, koje je ostalo sa velikom količinom alkohola i velikom količinom šećera, sljubio je s višnjom maraškom, rekao je o najbolje ocijenjenom vinu Asseria član stručnog suda Zvonimir Vlatković.

Ponosni proizvođač aromatiziranog vina Božo Bačić prije četiri godine uključio se na tržište vina, iako vinograd i vino „za gušt" ima cijeli život. Kaže kako mu je drago da je prepoznata kvaliteta. Na pitanje u čemu je njegova tajna kaže da je to spoj tradicije i primjena novih tehnologija.
Zvonimir Vlatković rekao je kako je veliki uspjeh svako osvojeno priznanje jer iza vinara je teška godina.

- Dostavljeno je 66 uzoraka, bio je zahtjevan zadatak, ocjenjivali smo registrirana vina i vina u postupku proizvodnje. 2011. bila je vrlo teška godina, doista specifična, bilo je tuče i mraza, i doista čestitam vinarima, koji su osvojili bilo kakvo priznanje, rekao je Vlatković.

Organizator manifestacije Vinfest već treću godinu je Grad Benkovac, a gradonačelnik Branko Kutija je istaknuo kako je na području Zadarske županije sve više kvalitetnih vina

- Prije rata na području naše županije bilo je samo jedno vino s etiketom bnkovački Roze. Došli smo u zadnjih nekoliko godina došli do toga da imamo preko trideset vina s etiketom, a najveći dio su kategorija vrhunska vina, rekao je Kutija.