Od 3. lipnja Lufthansa uvodi direktne letove prema Berlinu iz Zagreba, Dubrovnika, Splita i Zadra čime će, po prvi puta, direktno povezati Hrvatsku s njemačkom metropolom.

Karte za direktne letove prema Berlinu mogu se kupiti već danas, a atraktivnosti ove ponude doprinosi cijena karata od 49 eura za jedan smjer, u koju su uključene sve takse i pristojbe. Direktni letovi zrakoplovima Airbus A320 i Airbus A319 uključuju standardnu ponudu pića i snacka te skupljanje putnih milja unutar najvećeg zrakoplovnog loyalty programa u Europi, „Miles & More". Svi letovi uključivat će Poslovnu i Ekonomsku klasu. 


Kako bi animirala još više inozemnih gostiju, Lufhansa surađuje s brojnim atraktivnim institucijama s područja kulture, mode i gastronomije. U sklopu programa + Be local prikazom ukrcajne propusnice, kod partnera Luhthanse ostvaruje se pravo na posebne popuste i druge pogodnosti. Svaki se mjesec osiguravaju nove pogodnosti što je ujedno i dodatna motivacija za posjet europskoj prijestolnici.
Berlin je najveći, ujedno i glavni grad Njemačke te drugi po veličini grad Europske unije. Berliner krafna, Brandenburška vrata, Zlatni medo, samo su neki od simbola europske metropole koja svake godine privlači sve veći broj turista. S više od 8,2 milijuna posjetitelja u 2010. godini, Berlin je jedna od najpopularnijih destinacija u Europi te treći najpopularniji grad-domaćin brojnih konvencija i izložbi.