U Hannoveru, Njemačka, od 19 do 24. rujna 2011. održan je sajam EMO Hannover 2011 - vodeći međunarodni sajam alatne industrije. Ovogodišnji sajam EMO se pokazao kao najbolji od svih dosadašnjih, te je dobio najviše ocjene i od posjetitelja i od izlagača.

Prema izjavi dr. Wilfried Schäfera, izvršnog direktora njemačke udruge proizvođača alatnih strojeva (VDW), tijekom šest dana sajma obim narudžbi dosegao je minimum od € 4.5 milijarde. 

Održan pod motom "Machine Tools & More" (alatni strojevi & i više od toga), šestodnevni događaj u Hannoveru predstavio je najnovije strojeve, rješenja i usluge za sve moguće aplikacije obrade metala. 

Na sajmu je izlagalo 2,037 izlagača iz 41 zemlje, čime je sajam EMO potvrdio svoj međunarodni ugled kao veliki prezentator inovacija. 

Od hrvatskih tvrtki na sajmu se samostalno prezentirala tvrtka HSTEC d.d. iz Zadra.

HSTEC je osnovan 1997. godine za razvoj, projektiranje i proizvodnju preciznih visokobrzinskih elektromotornih vretena, direktnih pogona i druge visokobrzinske tehnike, te za inženjering, projektiranje i automatizaciju specijalnih obradnih strojeva i sustava. Za tvrtku HSTEC sudjelovanje na sajmu EMO bilo je od neprocjenjive važnosti i od velike koristi. Ostvaren je veliki broj novih konatakata, vođeni su razgovori i sa nizom postojećih kupaca.

U HSTEC-u se očekuje da će sve navedeno doprinijeti sklapanju niza novih poslova. Značajan broj kontakata vezan je i za potencijalnu suradnju s AD Klasterom, čiji je član i HSTEC.

Neprocjenjivu potporu u organizaciji sajma dala je Hrvatska gospodarska komora koja je sufinancirala nastup HSTEC-a i AD Klastera, a na svom informacijskom pultu prezentirala potencijal hrvatske industrije.