Općina Poličnik je sa zadarskom tvrtkom "Konus", u vlasništvu Vice Tadića, potpisala ugovor o izradi detaljnog plana uređenja prostora sportsko-rekreacijske zone u Murvici.

Radi se o ugovoru vrijednom više od 250.000 kuna, a planom će se urediti zona razdvajanja od 12,5 hektara između dvije gospodarske zone s istočne strane Jadranske magistrale.

Na tom prostoru, prema idejnoj skici koja postoji već više od godinu dana, trebalo bi niknuti nogometno igralište s parkinzima, zelenim površinama, igralištima za djecu i svim popratnim sadržajima.

Pažnju privlači i ideja o izgradnji motela s restoranom, te dodatnih pomoćnih igrališta, malonogometnih i teniskih terena. Sve to pokazuje da bi u Murvici mogao niknuti veliki sportski centar.

- Ako se ne skrate postojeće procedure ili donesu novi zakoni, pred nama je period od jedne, dvije ili čak tri godine potreban za provođenje izvlaštenja zemljišta.

Najprije će nam za izradu DPU-a trebati šest-sedam mjeseci, a zatim ćemo poslati zahtjev za izvlaštenje Ministarstvu regionalnog razvoja koje će poslati svoje ljude na teren i pokrenuti pregovore s Hrvatskim šumama, objašnjava Davor Lončar, načelnik općine Poličnik.

Lončar ne spominje imena investitora, a govori se da bivši nogometni reprezentativac Dario Šimić pokazuje interes za ulaganje.