ZADAR - Danas je u Varoši otvoreno prvo "diplomatsko" predstavništvo Winnetoulanda u Hrvatskoj.

-Winnetouland je napravio korak naprijed. Ovdje ćemo pružati sve informacije vezane uz sadržaj i akcije koje imamo, može se puno toga vidjeti i naučiti. Ovo mjesto će koordinirati svim kulturnim, humanitarnim i drugim zabavnim akcijama u Gradu Zadru i široj okolici. Zadrani će sad moći direktno kontaktirati s nama, rezervirati si indijanski šator i dogovoriti sve detalje te provesti odmor u prirodi. To je pravi način za pobjeći u prirodu i slobodu.
rekao je Marin Lerga

Iz indijanskog tabora još je puno vijesti. 10. travnja otvara se u Rakovici na području Baračevih spilja, veliki indijanski rezervat.

-U rezervatu Crne spilje, obitavati će pleme Sivih vukova. Svaki građanin će moći postati član plemena ako prođe obrede inicijacije koje traju sedam dana i ako osvoji, odnosno pokaže svih sedam darova kao što su plemenitost, hrabrost , lukavost i tako dalje. Planiramo otvarati ovakve sadržaje i u drugim gradovima, najavljuje Lerga nove planove, ali i omiljenog gosta:
-Poglavica Kameno lice dolazi za mjesec dana, kada otvaramo naš rezervat, opet u Hrvatsku. Biti će nekoliko dana, a doći će i u Zadar, na neki način, blagosloviti, ovo mjesto.

U Winnetoulandu se može vidjeti svašta. Najzanimljiviji izlošci su kanu i autentična odjeća iz filma. Jadranfilm se naime, uključio u projekt Winnetoulanda i poslao originalne rekvizite korištene na snimanju prije više od 40 godina. Kako saznajemo od organizatora, do takvih je primjeraka već dosta teško doći. Za sve ljubitelje filma, još jedna dobra vijest je da će uskoro izaći i DVD-i sa Winnetou filmovima.