ZADAR - Danas je u klubu "Funanimation Borik", hotela Falkensteiner u Zadru, održano predstavljanje novosti u ponudi poslovnih rješenja Optima Telekoma. Tom je prigodom ujedno i predstavljena usluga Video konferencije kojom Optima s jedne strane donosi povećanje učinkovitosti i brzine komuniciranja svojih poslovnih korisnika, a s druge strane ujedno i omogućuje znatno smanjenje troškova.
U sklopu predavanja na temu "Mobilnost u fiksnoj telefoniji" predstavljene su brojne prednosti Optimine mreže, te je istaknuto kako Optima Telekom već sada funkcionira prema principu tzv. Mreže nove generacije (Next Generation Network).
Predavanju su nazočili predstavnici mnogih renomiranih tvrtki s područja Zadarske županije kojima se putem videokonferencijske mreže obratio i predsjednik uprave Optima Telekoma, Goran Jovičić.
Nadalje, Jovičić je istaknuo kako Optima Telekom svojom interaktivnom uslugom, želi izaći u susret svima onima koji trebaju bržu komunikaciju uz optimizaciju troškova. Nadodao je i kako upravo korištenjem usluge audio-video konferencije tvrtke mogu višestruko uštedjeti izbjegavajući putne troškove (cestarine, putne karte, gorivo...), troškove dnevnica, reprezentacije i sl.
Inače, zadarsko predstavljanje dio je Optiminog Roadshowa koji se tijekom studenog održava i u Rijeci, Splitu, Zagrebu i Osijeku.