NIN- Turistička zajednica grada Nina uputila je poziv šokolarima koji se žele uključiti u osmu po redu manifestaciju Ninska šokolijada. Organizator je Turistička zajednica grada Nina, a manifestacija će trajati od siječnja do srpnja.
Zainteresirani se trebaju prijaviti do 15. siječnja na brojeve 264 280 i 265 247.
Proces proizvodnje šokola počet će podjelom mesa a nastavlja se pripremom šokola; odabirom začina, soljenjem, sušenjem itd…
Završetak manifestacije koja je prije svega čuvar tradicije i autohtone delicije predviđen je 18. srpnja 2010. godine.
Šokol je suhomesnati proizvod koji se dobiva od mesa svinjske vratine. Tretira se slično kao pršut. Tri do sedam dana leži u morskoj soli, stavlja se u kuhano crno vino, pa se potom meso oblaže u nekoliko vrsta mirodija: papar, klinčić, muškatni oraščići. Zatim se “špikuje” mirodijama te se stavlja u posebno pripremljen ovitak. Šokol se stavlja nekoliko dana na dim, a zatim na buru.
NIN- Turistička zajednica grada Nina uputila je poziv šokolarima koji se žele uključiti u osmu po redu manifestaciju Ninska šokolijada. Organizator je Turistička zajednica grada Nina, a manifestacija će trajati od siječnja do srpnja.
Zainteresirani se trebaju prijaviti do 15. siječnja na brojeve 264 280 i 265 247.
Proces proizvodnje šokola počet će podjelom mesa a nastavlja se pripremom šokola; odabirom začina, soljenjem, sušenjem itd…
Završetak manifestacije koja je prije svega čuvar tradicije i autohtone delicije predviđen je 18. srpnja 2010. godine.
Šokol je suhomesnati proizvod koji se dobiva od mesa svinjske vratine. Tretira se slično kao pršut. Tri do sedam dana leži u morskoj soli, stavlja se u kuhano crno vino, pa se potom meso oblaže u nekoliko vrsta mirodija: papar, klinčić, muškatni oraščići. Zatim se “špikuje” mirodijama te se stavlja u posebno pripremljen ovitak. Šokol se stavlja nekoliko dana na dim, a zatim na buru.