LOVINAC – Jedinstvena sajamska manifestacija "Lika u fokusu", šestu godinu za redom održana je u Lovincu. Jednodnevni sajam ove godine okupio je mnoštvo izlagača iz čitave Like, koji su na svojim štandovima posjetiteljima predstavili svoje tradicijske proizvode.Tako su se u ponudi, među ostalim, našli proizvodi od meda i voća, sirevi, domaći kolači, rukotvorine, suveniri, a nije izostao ni pečeni vol u kojemu su, uz tradicionalne ličke napjeve skupine "Plješevica", uživali mnogobrojni Lovinčani i njihovi gosti, dok su se najmlađi imali prilike okušati u jahanju.
U sklopu sajma otvorena je prodavaonica i kušaonica tradicionalnih ličkih proizvoda simboličnog naziva "Pola-pola" (tradicionalno ličko jelo od pečenih polovica krumpira).
U novootvorenoj kušaonici Poljoprivredne zadruge Lovinac posjetitelji su mogli kušati i kupiti prehrambene i ostale tradicijske proizvode, poput pečenih pola, sira i kiselog mlijeka, domaće rakije, likera s ljekovitim biljem, čajeva i meda.
Projekt kušaonice, vrijedan 400.000 kuna, kojemu je cilj obogatiti turističku ponudu te ojačati proizvodnju i prodaju proizvoda ličkoga kraja, financirali su Ministarstvo turizma i Općina Lovinac, a dio novca dobiven je kroz program Ujedinjenih naroda za razvoj iz donacije nizozemske vlade.
U sklopu manifestacije, u pomalo neobičnom ambijentu, održan je okrugli stol o temi "Znanjem do napretka". U skladu s manifestacijom, stručnjaci su se okupili oko bala sijena posloženih u krug, dok su se u sredini bezbrižno odmarale ovce.