Nemoj trepnuti, napuni šalicu suzama, snimi sapunicu, prenesi šator kroz tunel, napravi svoj timer za kuhana jaja, otpjevaj si serenadu - samo su neki od ludih i zabavnih, a ponekad i totalno suludih zadataka koji očekuju goste novog RTL-ova zabavnog showa "Direktor svemira", koji s prikazivanjem kreće 24. studenoga od 21 sat.

I dok u originalnoj verziji britanskog naziva "Taskmaster", zadatke većinom rješavaju mahom poznati tamošnji komičari, hrvatska verzija showa proširila je vidno polje. Sve neobične, pomaknute i zabavne zadatke koje im zadaju Ivan Šarić i njegov pomoćnik Luka Petrušić rješavat će, ne samo komičari, već i glumci i pjevači!

Zadatke direktora svemira pokušat će riješiti i legendarni zadarski umjetnik, humanist i politički aktivist Enio Meštrović, kojeg mnogi znaju pod pseudonimom Ričard. Meštrović je javnosti već dugi niz godina poznat po svojim performansima koje izvodi u Zadru samostalno ili s KUD-om "Bleke i konji" - udrugom s Bokanjca čiji je predsjednik.

- Ovo snimanje mi je odlično došlo kao ispušni ventil. Ekipa je bila super, zadaci od zahtjevnih do gluposti, a ti glupi su me doveli do toga da se zapitam zašto sam uopće ovdje!, smije se Enio dodajući da ga raduje što će razveseliti gledateljstvo. - Mogu biti zadovoljan jer ćemo gledateljima donijeti malo smijeha, što svima nedostaje u ovom vremenu, kaže Meštrović.

Na pitanje mogu li gledatelji očekivati i Ričarda u showu, Enio otkriva da ne brinu.

- Od Ričarda više ne mogu pobjeći i on živi u meni, a znam da ćete ga tražiti i pojavit će se vjerojatno!, priznaje Enio.

Lidija Bačić jedina je pjevačica prve sezone hrvatske inačice ovog mnogobrojno nagrađivanog showa, a gledatelji će je imati prilike vidjeti u potpuno neobičnim situacijama iz kojih će se morati znati izvući ili pak biti kreativna.

- Svi smo u emisiji različiti i baš ta različitost daje šarm emisiji. Od mene gledatelji mogu očekivati ono što nisu imali prilike vidjeti na TV-u. Znaju za dobar glas i stas, a sad će vidjeti i kako se snalazim u zadacima kada treba brzo reagirati, smisliti rješenje, biti kreativan ili "preživjeti" ludosti direktora svemira, objašnjava atraktivna pjevačica koja ne može izdvojiti nijedan loš zadatak jer, kaže, svi su joj pali i najgore i najbolje.

Osim nje, u showu je još jedna dama koja dolazi s kazališnih dasaka. Članica glumačkog ansambla HNK-a, Ana Begić Tahiri, mnogima između ostalog poznata i po TV liku Bibe iz RTL-ove humoristične serije "Bibin svijet".

Tko će najviše ugoditi direktoru svemira, gledatelji će doznati od 24. studenoga u 21 sat na RTL-u.