Turistička zajednica grada Nina organizira popularne manifestacije Romantični tjedan u kraljevskom gradu Ninu i Festival pijeska usklađene s Covid mjerama. 

Romantični tjedan u najromantičnijoj destinaciji Europe - Ninu koji traje još dva dana. Poznato vam je da od 2015. Nin nosi titulu jedne od najromantičnijih destinacija Europe kako ga je ocijenila internetska platforma EBD. Tada je Nin promidžbeno postavljen uz 48 svjetski poznatih romantičnih gradova poput Rima, Venecije, Pariza i ostalih dobro poznatih romantičnih destinacija. U prilogu vam dostavljamo logotip koji smo tada primili, a koji koristimo. Taj čin prepoznavanja Nina kao posebne romantične destinacije bez da se trebao dati financijska naknada je potaknuo upravo to da se razvije najprije Romantična noć, pa u Covid situaciji Romantični tjedan.

- Budite i vi dio ove lijepe priče, budite romantični, igrajte se, otkrijte romantična iznenađenja. Probudite kreativnost u sebi i zabavite se, napravite fotografije za uspomenu i sudjelujte u foto natječaju. Šaljite vaše fotografije na [email protected] Glavna nagrada je romantični vikend za dvije osobe u kraljevskom gradu Ninu u 2022. ostale nagrade su večera za dvoje, romantični doručak za dvoje, suveniri i drugo. Posjetite nas i doživite romantiku u Ninu do 13. kolovoza 2021., glasi poziv upućen posjetiteljima i turistima.

Pri završetku ocjenjivački žiri izabrat će najuređenije ugostiteljske objekte i suvenirnice.

Festival pijeska - čarolija koja nastaje i nestaje održat će se u razdoblju 14. - 16. 08. online putem, a sve prilagođeno Covid situaciji.

- S navedene dvije manifestacije u potpunosti prilagođene Covid 2021 nastoji se razveseliti i nagraditi posjetitelje i turiste u kraljevskom gradu Ninu, istaknula je direktorica Turističke zajednice Marija Dejanović.