Zadarski pjevač Jure Brkljača objavio je novu pjesmu posvećenu kvartu u kojemu je odrastao - Kampo Kaštelo.

- Ovu pjesmu posvetio sam svom kvartu, ljudima i svemu onome što je vezano uz njega, jer je sve to dio mene. Poseban naglasak stavio sam na Mornaricu, igralište koje je obilježilo moje odrastanje, kao i cijelom gradu Zadru u kojem sam rođen. Kod nas se kaže, tko je prošao život na Mornarici, može reći da je živio u Zadru, kaže Brkljača.

Tako je Jure, na neki način, odao počast svome gradu i onima koji ga čine "njegovim", te stavio pečat na najvažniji dio života provedenog u Zadru. Pjesma je, kaže, nastala spontano. Šetajući zadarskim Murajem, razmišljao je kako bi volio imati pjesmu posvećenu svom gradu.

- Prenio sam to Rusu s kojim sam već prije pričao o odrastanju u raznim kvartovima. I onda me on za par dana nazvao i pitao: "Kako se ono zove tvoj kvart?". A petnaest minuta kasnije poslao mi je pjesmu "Kampo Kaštelo", ispričao je Jure.

- Jedna lijepa, vesela i sjetna pjesma o kvartu u kome si odrastao. Sjetna jer nisi tamo, vesela zbog sjećanja koje te ispunjava radošću i željom da se jednom vratiš. Svi mi zapravo imamo neki svoj Kampo Kaštelo, zato mi i nije bilo teško razumjeti Juru i napisati mu pjesmu koja ga toliko raduje, potvrdio je Miroslav Rus.

Kako bi cijela priča bila potpuna, urađen je i video spot, koji prati put nostalgičnog čovjeka, čiji su kadrovi također snimljeni u zadarskom kvartu Kampo Kaštelu, a sve to pod redateljskom palicom vrijedne ekipe Hit produkcije.

- Meni mnogo znači upravo ta pjesma i rekao sam da nikad neću moći Miroslavu Rusu zahvaliti za sve što je napravio, za sve prekrasne pjesme koje mi je napisao - jer baš svaka pjesma nosi priču o nekim trenucima koje sam proživio ili proživljavam - ali "Kampo Kaštelo" mi je najjača, poručio je za kraj Jure.