Ane Paška objavila je sirovu verziju lagane i ljetne pjesme za podizanje raspoloženja. Stilski drugačija od njenih dosadašnjih pjesama, razvoj njenog nastajanja opisala je na svom Facebook profilu.

- To je bilo ovako: pjesma je pokucala na vrata mojih ušiju i rekla da želi ući u grlo Nine Badrić. Ja sam je strpljivo saslušala i pokušala razumjeti taj poriv. Kako se nije uklopila u njen novi album, pjesma je pokucala na još jedna vrata, no nitko nije otvorio. Pokušala sam je utješiti i objasniti kako moji afiniteti nisu baš estradnog karaktera, i da je možda izabrala krivu autoricu. I tako smo se nas dvije neko vrijeme slušale u tišini, a onda se ona mudro uvukla u moje tijelo i rekla: Odavde ću izaći jedino kroz tvoj glas! I evo je, sretna pjeva svoju poruku! Napokon je SLOBODNA, rekla je Ane.

Anu prate gitaristi Marin Buljanović i Mario Vranić, koji čine duo Fenge Shenge. Snimatelj je Kaja Zulin.

- Za naslov pjesme na Youtube-u odgovorni su moji prijatelji koji su pri svakom slušanju zaključili kako pjesma ima hitoidni karakter, pa sam se odlučila poigrati s manifestiranjem te ideje. Jednoga dana pjesma možda dobije i svoju studijsku verziju ukoliko za nju bude raspoložena, rekla je umjetnica.