Neki od najznačajnijih novinara svjetskih automobilističkih i tehnoloških medija bili su u Hrvatskoj na pretpremijernom novinarskom predstavljanju i testiranju Rimac Nevere. Proizvođač hiperautomobila i tehnologije za električne automobile, Rimac Automobili, predstavio je novinarima iz cijelog svijeta Neveru, potpuno električni hiperautomobil s 1914 konjskih snaga, maksimalnom brzinom od 412 km/h, dizajniran i projektiran da pruži dosad neviđenu razinu performansi.

Zadarska i Ličko-senjska županija bili su sjajni domaćini medijskom prezentiranju ovog nevjerojatnog hrvatskog proizvoda. Novinari su uživali isprobavajući Neveru na cestama s impresivnim vizurama Jadranskog mora i krajolika otoka Paga, Jadranske magistrale i zadarskog zaleđa, dok su nevjerojatno ubrzanje i visoke performanse automobila mogli iskušati u kontroliranim uvjetima - na pisti zadarskog aerodroma.

Novinari su bili smješteni u poznatom hotelu Boškinac u blizini Novalje, ispred kojeg je Nevera bila izložena. Kako bi novinare što bolje upoznali s pričom o imenu Nevera u hotelu je bila postavljena izložba fotografija Danijela Palčića, poznatog hrvatskog lovca na nevere. I u samoj kampanji za novi auto Rimac Automobili koriste sjajne radove ovog hrvatskog fotografa.

Odmah po tom događaju, Rimac Automobili su početkom lipnja na tri dana ugostili 80-ak kupaca, potencijalnih kupaca i distributera u Dubrovačkim Sunčanim Vrtovima. Gosti su se pridružili iz cijelog svijeta: Amerike, Japana, diljem Europe te su imali priliku poslušati prezentaciju automobila, konfigurirati svoju Neveru, te iskusiti automobil na nekima od najljepših cesti uz obalu. Oduševljeni ne samo automobilom, već i gradom Dubrovnikom i okolicom, svi gosti rado će se vraćati u Hrvatsku i sa svojim obiteljima na odmor.

Kao dio korisničkog putovanja, svaki vlasnik Nevere bit će pozvan u Hrvatsku kako bi dizajnirao svoj automobil prema svom ukusu. Tako će kupci iz cijelog svijeta iz prve ruke vidjeti zemlju gdje je nastala Nevera.