Kafići i restorani zatvoreni, vani južina, u medijima uvijek iste vijesti, pa kao većina vrtimo društvene mreže i gledamo kako prijatelji krate vrijeme. Krajičkom oka uhvatimo objavu jedne od omiljenih stranica, koju pamtimo po burgerima koje smo ovog ljeta kušali, vrtimo dalje i shvatimo, "ma je li ono Burgers & More nudi Adventske kobasice?" Vrtimo nazad, a u misli nam dolaze prošlogodišnja adventska druženja s Pet bunara. I stvarno, evo ga: "BOŽIĆNA KOBASICA 38 kn. Domaće kobasica 160 g, Dijon umak, zelena salata, pržena dimljena panceta, prženi luk".

S obzirom na dosadašnja iskustva, ne čekamo ni trenutka, otvaramo aplikaciju Glovo i gledamo ponudu. Naručujemo "od svega po nešto" - Adventsku kobasicu s umakom od zadarskog tartufa, New York BBQ kobasicu, domaću dimljenu kobasicu s kiselim kupusom te Božićnu kobasicu.

Poznavatelji ponude burgera ovog objekta brze prehrane, smještenog u Ulici Antuna Gustava Matoša 36, preko puta kampa na Boriku, prepoznaju kako se radi o preslikanoj ponudi burgera koje su tamo mogli već jesti. Zadarski tartuf, koji u kobasici dolazi zajedno s matovilcem, već je poznat u ponudi nekoliko burgera, kao i BBQ umak u New Yorku, ili Dijon umak i dimljena panceta u Božićnoj kobasici.

Servirane u pecivu, kobasice izgledaju primamljivo, a nakon prvih zalogaja vidimo da ukusom sijede izgled. Pitamo se o kojim se kobasicama radi te zovemo u Burgers & more. Ljubazni konobar nažalost kaže da ih se ne može pronaći na tržištu - za Burgers ih po domaćoj recepturi radi jedan OPG iz Slavonije. Ali do daljnjega ostaju u ponudi, pa ih se uz već spomenutu aplikaciju Glovo može naručiti preko Wolta ili izravno dolaskom u restoran uz osobno preuzimanje, u vremenu od 11 do 23 sata. Prethodne narudžbe moguće su i na br. mobitela 099/334-9655.

Za kraj, svi oni koji nisu ljubitelji kobasica, ili neće poželjeti postati nakon ovog teksta, u Burgers & More i mogu naručiti vrhunske burgere od junetine iz domaćeg uzgoja.