Knjižničar zadarske Gradske knjižnice Ante Kolanović svakog tjedna na Radiju 057 daje tjedne preporuke za nove knjige i stripove za sve ljubitelje dobrog i kvalitetnog štiva!

Ovog tjedna preporuka su "Kornatske priče", knjiga je protkana maštom koja puni čitatelja onim gotovo dječjim zanosom koji osjetimo kad radimo nešto što volimo bez da znamo zašto to volimo, jer jednostavno nam je to urođeno i predodređeno. Autor Damir Miloš taj zanos očito osjeća prema kornatskom arhipelagu, jer njegova fascinacija tim otočjem očita je već od prvog poglavlja. U cjelini, Kornatske priče kombinacija su legendi, istine, filozofije, putopisa, pomalo i pretjerivanja, izazivajući kod čitatelja točno one emocije koje vjerojatno većina ljudi osjeća kad plovi Kornatima i gleda njegove strme obale i surove otoke, koji istovremeno neodoljivo privlače i izazivaju strah. 

Pisana jednostavno i čitko, ova knjiga idealno je štivo za sve one koji će ovo ljeto usmjeriti provu svojeg broda prema Kornatima, a one koji nemaju takvih planova, natjerat će da to učine.