Sve je spremno za prvi Zadar Street Food Festival, koji počinje danas u 16 sati na Puntamici, uz Beach Bar Bamboo. Iako smo i kalendarski i meteorološki zakoračili u jesen, "bablje ljeto" donosi nekoliko sunčanih dana, koje treba iskoristiti na najbolji mogući način kako bi se "napunilo baterije" za zimu pred nama. A gdje to bolje napraviti nego uz sunce, more i dobru hranu koja će se servirati na festivalu do kraja tjedna.

Zadarski ugostitelji jutros su dovršavali pripreme za prve goste, koje očekuju već u ranom poslijepodnevu. Za one kojima će to biti malo kasniji ručak, preporučamo bogatu ponudu burgera koje će ručno raditi zadarski specijalisti za meso iz OX meat&eat, New York burger Hedonista ili Zadar burger iz Burgers&More, kojega je hrvatski chef Tom Gretić osmislio specijalno za Zadar Street Festival. Tu su i drugi mesni specijalitetI - Advent uz gurmanske kobasice u PIK grill house, svinjetina u Kung pao izdanju i s dan dan rezancima Magura, Hedonistovo janje koje će glumiti kravicu u janjećem burgeru a svinju u janjećem hotdogu itd.

Ako ju do sada niste kušali u Salsa Rossi, ne propustite pinsu, jelo starih Rimljana s tri vrste brašna slično pizzi, samo bolje, Delimarisove morske specijalitete, sladoled, vino zadaraskih vinara, a naravno i pivo i kavu i sve što vam srce poželi. Festival je danas i sutra otvoren od 16 do 23, u petak od 16 do 24, te u subotu i nedjelju od 11 do 24.