Trendovi u gastronomiji u posljednje vrijeme zamjenjuju klasičnu restoransku sa street food ponudom, a naš grad ne zaostaje, što će pokazati i prvi Zadar Street Food Festival kroz 5 dana održavanja, od 23. do 27. rujna. Uz epidemiološku situaciju koja diktira druženja na otvorenom, kraj ljeta idealno je vrijeme za festival i da svi naši građani, ali i gosti koji će se taj tjedan naći u Zadarskoj županiji, dožive jedinstveno gastronomsko iskustvo.

Na jednoj od najljepših lokacija u Zadru, Puntamici, neposredno uz Beach Bar Bamboo, posjetitelji će uživati uz glazbeni program domaćih DJ-a i jelima koje karakterizira brza priprema, ali vrhunske, kvalitetne i lokalne namirnice.

Zadrani i gosti tako će moći isprobati street food specijalitete u režiji probrane ekipe Hedonista, OX meet & eat, Maguro restoran & sushi bara, Delimaris Fish & chips, Salsa Rosse, Burgers & more i PIK GRILL HOUSE. Svaki posjetitelj naći će nešto za sebe, od raznih vrsta gourmet burgera, ribljih i mesnih delicija, posebne Pinsa pizze... Uz hranu idealno se nadovezuje Staropramen i GRIF pivo.

Organizatori su se pobrinuli i za ljubitelje slatkog, a za taj kutak bit će zadužena kavana Danica koja će u svojoj festivalskoj kućici osvježavati s vrhunskim talijanskim sladoledom, te Bamboo Ice s velikim izborom palačinki.

U posebnoj morskoj festivalskoj atmosferi, uz "ulične" i cjenovno pristupačne varijante svima najdražih jela u izvedbi zadarskih ugostitelja, posjetitelji će uživati i u raznovrsnoj ponudi pića Cocktail & gin bara by Bamboo.

A sve to uz more, najljepši zalazak sunca na svijetu ili pak pod zvijezdama, svjetionik u pozadini....

Vidimo se svi na Zadar Street Food Festivalu od srijede 23. rujna!

* Festival će biti otvoren u srijedu i četvrtak od 16 do 23 sata, u petak od 16 do 24 sata, a u subotu i nedjelju od 11 do 24 sata. Održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Ulaz je besplatan!

Više informacija dostupno je na:

www.zadarfoodfestival.com
https://www.facebook.com/zadarstreetfoodfestival
https://www.instagram.com/zadar_street_food_festival/