U petak su u zadarskoj Varoši Zadrani imali priliku uživati u notama zadarske klape Intrade i Tomislava Bralića, a koncert je zbog odluke Stožera o obustavi rada ugostiteljskih objekata nakon ponoći pomaknut čak sat i pol ranije. Tako su se i momci iz omiljene klape na službenoj Facebook stranici našalili da "virus ostaje aktivan tek iza ponoći".

Prva večer nakon te odluke Stožera, osim dobre glazbe, prošla je i u znaku policijskog i inspekcijskog nadzora. Čitatelj nam javlja kako su na terasu Kulta i Dišpeta, gdje se koncert održao, došli već u 23:50 sati. Naravno, to im nije bila jedina točka u gradu koju su obišli. Jesu li utvrdili kršenja mjere?

- Po dobivenom izvješću bilo je sve u redu, ugostitelji su svjesni odluke te su zatvarali u vrijeme kada je Stožer to propisao, rekao nam je predsjednik gradskog Stožera civilne zaštite Ante Babić.

O pojačanom policijskom nadzoru upitali smo i PU zadarsku:

- Policija kao i svako ljeto provodi pojačane nadzore zbog povećanog broja posjetitelja u zonama ugostiteljskih objekata radi prevencija narušavanja javnog reda i mira, kaznenih djela i ostalih nedopuštenih ponašanja, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske Sonja Šimurina.

Ipak, mlade željne izlazaka možda su "otjerali" iz kafića i klubova, ali to je samo rezultiralo njihovim zadržavanjem na zadarskim ulicama i traženjem alternativnih mjesta gdje se zabava nastavlja i do ranih jutarnjih sati.

Atmosferu iz zadarske Varoši iz svog objektiva prenosi vam naš fotoreporter Krešimir Sorić u velikoj fotogaleriji.