U petak se u Omišu održala završna večer ženskih klapa, na kojoj je nastupile i zadarske boje branile djevojke iz klape Kapric. Na kraju nepredvidljive večeri, s pjesmama Nocu `z greba ka`išetaš (tekst i glazba Ljubo Stipišić) i Pivci moji, ne pivajte (narodna u obradi Ivice Kaleba) osvojile su visoko drugo mjesto i omiško srebro!

- Nakon tri duga Omiša provedena u publici, ipak smo odlučile da nam fali omiških dasaka, šušura, Žižule, one pozitivne nervoze i uzbuđenja koje svi dobro poznajemo. Hvala Festivalu što je prepoznao naš trud i što drugo reći nego da se veselimo ponovno vidjeti naše kolegice i kolege i s njima podiliti ono najiskrenije od nas - pismu, napisale su djevojke na društvenim mrežama početkom srpnja, ni ne sluteći da će za nepuna tri tjedna nositi omiško odličje.

Podsjetimo, prijenos ženskog finala trebao je biti na HRT 3 u 21 sat, a klapu se moglo podržati elektronskim glasovima preko mobitela. Onda je objavljena obavijest da se zbog kiše početak festivala odgađa te na kraju nije bilo ni prijenosa niti glasovanja publike.

- Odmah smo pocele dobivati poruke i komentare oduševljenja i podrške od drugih, da bi na kraju doznale da nam je zlato izmaklo za 0.1 bod. Ulazimo u desetu godinu rada i jako se veselimo da je to na ovakav način. Planiramo snimiti album kroz godinu koja je ispred nas, rekle su nam srebrne djevojke.