Ribič iz Zadra ostao je poprilično iznenađen kad mu je u subotu uvečer ulov odnijela šest mjeseci stara Shih tzuica Nora. Svidjela joj se lignja koja je visjela na udici, a životinja kao životinja, progutala ju je bez razmišljanja. Lignja se otopila u želucu, no udica na kojoj je visjela mogla je biti kobna za šest mjeseci staru Shih tzuicu Noru. Izvadio ju je veterinar Žarko Ćirić iz Veterinarske ambulante Vet point, a delikatni zahvat obavio je za manje od 10 minuta, javlja 24sata.

- Zvali su me ljudi da mogu biti u Zagrebu u nedjelju u 2 sata. No s obzirom da je kujica normalno pila vodu te da se stvari mogu zakomplicirati kod vađenja, naručili smo ih u nedjelju ujutro na zahvat. Tako smo odmorni mogli raditi i biti spremni i na najgore scenarije - ispričao je veterinar Ćirić.

Čim je Nora stigla morali su je snimiti rendgenom kako bi vidjeli s čim imaju posla. Spojili su je na infuziju i počeli s gastroskopijom.

- Udica joj se zabila na nekih 20-ak centimetara dubine u jednjaku. Vidio sam je na kameri i prvo sam ju pokušao izvući instrumentom na gastroskopu. Ulovio sam je tri puta no svaki bi put iskliznula. Na kraju sam ju uspio uloviti i okrenuti kako bi je izvadio - prepričao je veterinar.

Glavni problem bio je mirno i spremno izvaditi alatku kako se ne bi ponovno zabila u ždrijelo i ozlijedila psa.

- Imali smo nekoliko slučajeva vađenja udica pa nam ovo nije prvi put. Nedavno smo jednom belgijskom ovčaru vadili dječju igračku tigra koju je pojeo. Do nje nismo mogli kao do udice pa smo je izvadili na klasični način - rekao je veterinar.