Danas je zadnji dan kada zainteresirani građani mogu isprobati simulatore letenja Aerokluba Zadar. Od ponedjeljka do danas (u poslijepodnevnom terminu od 17 do 19 sati) Zadrani su mogli doživjeti virtualnu stvarnost te na prilično realističan način doživjeti osjećaj letenja, upoznati se s programima Aerokluba Zadar i aktualnim klupskim aktivnostima.

Aeroklub Zadar je, krajem 2018. godine, pokrenuo formiranje kabineta za virtualno letenje, koje je u listopadu 2019. prvi put prikazano u Zimskoj školi ZTK-a u Maškovića Hanu, te na danima tehničke kulture u osnovnoj školi u Bibinju. Danas Klub raspolaže 3D i 2D simulatorima letenja, koji su, na svim javnim prikazivanjima izazvali opće oduševljenje. Kako je ovaj projekt ubrzo prerastao u novu sekciju kluba, danas čini okosnicu za privlačenje mladih generacija.

Doživljaj virtualnog letenja pomoću simulatora svojevrsna je uvertira u sada već dobro poznati, program "Budi pilot na jedan dan". Sudionici programa se za pravi let u klupskom avionu prethodno pripremaju upravo na simulatoru. Tako pripremljeni, već poznaju raspored instrumenata u kabini aviona te procedure koje se odvijaju tijekom stvarnog leta. Zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zadra i Zadarske županije, program i sekcija su zaživjeli te će nastaviti sa svojim radom.

Aeroklub Zadar u 2020. godini planira kupovinu opreme i širenje sekcije. Vodlitelj sekcije, Ivan Stručić, i drugi članovi kluba, svojim kreativnim entuzijazmom pokreću moderne programe današnjice kako bi Klub približili mlađim uzrastima.