Zadarski student Jure Lubina snimio je prvu autorsku pjesmu "Kad si mi rekla laku noć", za koju je glazbu skladao Marko Tomasović, dok aranžman i produkciju potpisuje Aleksandar Valenčić. Kako se od malih nogu bavi glazbom, kroz glazbenu školu, razne zborove, klape i solističke nastupe.

Prirodni slijed događaja je bilo snimanje prve pjesme, Najdraža moja, koja je nakon objave prošle godine do sada emitira više od 200 puta na raznim radio postajama i televizijama, te trenutno broji približno 130.000 pregleda na YouTubeu. Šlag na tortu bilo je osvajanje nagrade za najboljeg debitanta na festivalu zabavne glazbe Darfest krajem listopada prošle godine.

- Na krilima svega toga, pa i mojih vlastitih afiniteta upustio sam se u autorske vode. Pjesma govori o onim osjećajima koji prožimaju osobu, neovisno o spolu, kada upozna drugu osobu za koju na prvi pogled zna da s njom želi provesti život. To se kolokvijalno naziva "leptirićima u trbuhu" ili ljubavlju na prvi pogled. Tekst sadržava pojedine već pomalo arhaične motive upravo zbog današnjeg ubrzanog društva, života i čestih instant ljubavnih odnosa, kaže Lubina.


View on YouTube

- Ovaj tekst je moj prvijenac kao autora, dogodio se spontano, usred ljeta, mada sam kao dječak često pisao tekstove na melodije poznatih pjesama. Namjeravam nastaviti u tom smjeru i pisati tekstove za što više vlastitih pjesama.

Redatelji Toni Banov i Tino Bilandžić spot karakteriziraju kao spoj dalmatinskog i umjetničkog stila, sa tradicionalnim i modernim elementima. Zanimljiv motiv je ples plesača s maskama, koji simbolizira čest zatvoren "gard" ili stav u kontaktu s drugim ljudima, a pogotovo kod upuštanja u intimne odnose.

- Taj završni čin skidanja maski prikazuje uspostavu nježnosti i povjerenja izmedu dvoje ljudi i dopuštanja samom sebi biti ranjiv pred drugim. Čvrsto vjerujem da će se pjesma svidjeti mojoj dosadašnjoj publici, kao i pridobiti novu, kaže Lubina.