Dodjela priznanja i simboličnih nagrada za najljepše uređene zadarske izloge te koncert klape Niko na adventskoj pozornici obilježili su pretposljednju ovogodišnju večer "Adventa u Zadru".

Jedan od brojnih adventskih sadržaja bio je i izbor najljepših izloga koji je finale imao baš u ponedjeljak navečer. Izloge je ocjenjivao dvočlani žiri: Ada Duka, umirovljena dizajnerica, vlasnica salona za vjenčanice Ada, jedna od inicijatorica Festivala vjenčanja i Mirela Pifat, vlasnica darovne trgovine Antea. Po njihovom sudu najljepši izlog u Zadru ove godine je onaj Cioccolateria Eva, u vlasništvu  Valentine Jačan, za koju je nagradu je primila Sara Rubčić, na drugom je mjestu izlog Cvjećarnice Fiorentino, Ane Mišlov Marnika, a na trećem onaj Restoran Pet bunara Vladimira Babca.

Posebno priznanje za sveukupan dojam i dizajn pripalo je Almayer Art & Heritage Hotelu, u suvlasništvu Vjekoslava Bobića.

Priznanja nagrađenima uručili su Mladen Malta, predsjednik Udruženja obrtnika Zadar, Ivica Katić pročelnik za gospodarstvo Grada Zadra, Stipe Knežević, predsjenik Obrtničke komore Zadarske županije te Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Grada Zadra. Oni su uz Županijsku komoru Zadar - HGK  i proveli ocjenjivane izloga i nagrađivanje. Nagrade nagrađenima je osigurala Darovna trgovina Malta.

Ovakvo proglašenje održalo se već u sklopu manifestacije Đir po gradu prije nekoliko godina te se nadamo se da će postati i tradicionalno kako bi se potaknuli svi subjekti na Poluotoku tijekom blagdanskom razdoblja. Izbor najbolje uređenog izloga provodi se s ciljem dodatnog stimuliranja svih korisnika poslovnih prostora u centru grada da uređenjem i dekoracijom izloga pridonesu blagdanskoj atmosferi u gradu.

Nakon proglašenja najljepših zadarskih izloga publiku na adventskim trgovima zabavljala je zadarska klapa Niko i to više od sat i pol vremena. Bio je to, zapravo, nastavak koncerta koji je zbog pljuska prekinut prije desetak dana, a samo članovi klape su ponudili organizatorima, iako na to nisu bili obavezni, da dovrše koncert, zapravo održe cijeli jedan novi.